2022. július 26. és augusztus 5. között készlet ellenőrzést, valamint technikai karbantartást végzünk! Ezen időszakban leadott rendeléseik később kerülnek feldolgozásra, azok szállító partnereink felé történő továbbítása augusztus 8-tól veszi kezdetét.

KÍNÁLATUNK

A liofilizálás, más néven fagyasztva szárítás egy tartósításra szolgáló víztelenítő eljárás. A szárítani kívánt, vizet tartalmazó gyümölcsöket először lefagyasztják, majd alacsony nyomáson,
nagyon lassan felmelegítve a jéggé fagyott vizet „eltüntetik” belőle. A víz közvetlenül a szilárd (jég) halmazállapotból alakul gáz halmazállapotú gőzzé,  a folyadékfázis kihagyásával. A technológiai eljárás magas színvonalú és kíméletes.

Előnyei a hagyományos szárításokkal szemben:

  • Az értékes összetevők nem károsodnak.
  • A vitaminok nem bomlanak le.
  • Az ízek és aromák változatlanok maradnak.
  • A gyümölcs tartalma ízében és hatóanyagában is teljes mértékben megmarad.
  • Mivel az eljárás során nincs jelen a folyékony víz, nincs párolgás sem, így az értékes anyagok a párolgó vízzel nem távoznak el, az így készült termékek nem tartalmaznak hozzáadott aromát, cukrot, adalékanyagot.
  • A gyümölcsök szerkezete megmarad a szárítás során, mivel a jég eltűnik, a kész termék könnyen harapható és rágható, valamint nem deformálódott, így akár ételek díszítésként is felhasználható.
  • A folyamat alacsony, 1-4 %-os nedvességtartalmat eredményezhet, ezért az így készült termékek hosszú ideig, akár évekig is eltarthatók.

A liofilizált gyümölcsök rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amelyek a szervezet megfelelő működéséhez elengedhetetlenek. Erősítik az immunrendszert,  egyes biokémiai folyamatokban nélkülözhetetlen koenzimek, fontosak az anyagcsere és idegrendszer működésében, továbbá a sav-bázis egyensúly, valamint belső környezet állandóságának fenntartásában játszanak fontos szerepet. Alacsony kalóriatartalmúak, így fogyókúrába is beilleszthető, édes ízűknek köszönhetően pedig még az édesség iránti vágyat is enyhíti. Rostokban  gazdagok, amelyek amellett, hogy támogatják az emésztőrendszer megfelelő működését, a salakanyagok kiürülését elősegítik, a vér koleszterin szintjét is csökkenik,hozzájárulva ezzel a szívbetegségek rizikójának csökkentéséhez. Teltségérzetet biztosítanak (megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása mellett), így a fogyást is elősegítik.

 

A kategóriában 2 termék található.
  • KÉKÁFONYA CSEMEGE - 25 g

    KÉKÁFONYA CSEMEGE - 25 g

    A fagyasztva szárítás egy különösen kíméletes eljárás, amivel a gyümölcs természetes tulajdonságai, színe, íze, illata, valamint ásványi anyag és vitamintartalma változatlan marad. A feldolgozás során nem használnak színezéket és…

    1 590 Ft
    (1 252 Ft + 27% ÁFA) [4.03EUR] / csomag
    Hűségpont: 15 pont
  • TŐZEGÁFONYA SZELETELT - 25 g

    TŐZEGÁFONYA SZELETELT - 25 g

    A fagyasztva szárítás egy különösen kíméletes eljárás, amivel a gyümölcs természetes tulajdonságai, színe, íze, illata, valamint ásványi anyag és vitamintartalma változatlan marad. A feldolgozás során nem használnak színezéket és…

    1 490 Ft
    (1 173 Ft + 27% ÁFA) [3.77EUR] / csomag
    Hűségpont: 14 pont