A jó étel nem pusztán a háziasszony tapasztalatán múlik, hanem a fűszerek ügyes adagolásán is.
Válogasson a Natúr Centrum fűszerkínálatából!
A jó étel nem pusztán a háziasszony tapasztalatán múlik, hanem a fűszerek ügyes adagolásán is.
Válogasson a Natúr Centrum fűszerkínálatából!
Az örökzöld szerecsendiófa termésének magja és az azt takaró vöröses színű maglepel adja a fűszert. A szárított magleplet nevezzük szerecsendió virágnak. A szerecsendió kellemes, egyedi aromájú fűszer, amely nagyon intenzív, ezért…
A Holt-tengerből kivont természetes só. Csak számítással és mosással előállított termék, adalékanyagokat nem tartalmaz. Vegyi kezelést nem alkalmaztak az előállítás során. A holt-tengeri sóban természetes összetevőként 21 különféle…
Mikor egy karácsonyi vásárlás, síelés, vagy téli kirándulás alkalmával az átfagyott kezünket és belsőnket átmelegíti a meleg és fűszeres forralt bor, abban a pillanatban sűrűsödik össze a tél minden szépsége. SZÁRMAZÁSI HELY:…
Ez az indiai fűszerkeverék, kifejezetten a tandoori kemencében, magas hőfokon sült csirkéhez készül. A csirke darabokat tandoori masalába és joghurtba pácolják, nyársakra húzzák és megsütik. Az elkészült hús rózsaszínű, aromás illatú…
Fokhagymából, szárítással és szemcsésítéssel készített termék, amely megkönnyíti a konyhai munkát. Ízében, illatában és felhasználásában megegyezik a friss fokhagymával. SZÁRMAZÁSI HELY:KÍNAA termék zellert, mustármagot és szezámmagot…
SZÁRMAZÁSI HELY:INDIAA termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!
A koriander magját és leveleit egyaránt felhasználjuk a konyhában. A szemek pirítás után enyhe citrusos illatot árasztanak, egy kevés narancsos – édeskés ízzel. Széleskörűen felhasználható, sültek, pácok, marinádok, savanyúságok,…
Botanikailag két külön növénynemzetségbe tartozó, de egyaránt a káposztafélék családjába tartozó növények magja adja a fűszert. A fehérmustár magja sárgás-homokszínű, míg a feketemustár barnás-feketés megjelenésű. Ízük csípős,…
A Spanyol konyha egyik alapvető fűszere. Az érett és kiszárított édes paprikákat tölgyfán füstölik, majd finom porrá őrlik. Hagymás alaphoz adva és vagy más fűszerpaprika őrleménnyel keverve, kellemes füstölt ízt kölcsönöz a húsételeknek,…
Egy trópusi örökzöld fa gyümölcse adja a fűszert. A gyümölcs nyolcágú és csillag alakzatot alkot, melyek mindegyik részében egy-egy rozsdabarna mag található. Illata és íze megegyezik az ánizséval, de a csillagánizs aromája kicsit intenzívebb.…
Egy örökzöld mirtuszféle piros virágbimbói adják a fűszert. Barna színüket a szárítást követően nyerik el, alakjuk egy szögre emlékeztet, innen ered a szegfűszeg elnevezés. Elsősorban sütemények, édességek, forralt bor, kompót, vagy…
A mézeskalács maga a Karácsony. A kisült kalácsok az ünnepi dekoráció meghatározó részei, fűszereinek meleg illata belengi az egész lakást. SZÁRMAZÁSI HELY: MAGYARORSZÁGÖSSZETEVŐK:Fahéj, csillagánizs, gyömbér, szegfűszeg, ánizs,…
Külsejében a fűszerköményre hasonlít, de ízében teljesen eltérő. Enyhén füstös, kesernyés aromájának köszönhetően a világ egyik legnagyobb mennyiségben fogyasztott fűszere. Egészben, vagy őrölve egyaránt felhasználjuk. Hazánkban…