A jó étel nem pusztán a háziasszony tapasztalatán múlik, hanem a fűszerek ügyes adagolásán is.
Válogasson a Natúr Centrum fűszerkínálatából!
A jó étel nem pusztán a háziasszony tapasztalatán múlik, hanem a fűszerek ügyes adagolásán is.
Válogasson a Natúr Centrum fűszerkínálatából!
Az örökzöld szerecsendiófa termésének magja és az azt takaró vöröses színű maglepel adja a fűszert. A szárított magleplet nevezzük szerecsendió virágnak. A szerecsendió kellemes, egyedi aromájú fűszer, amely nagyon intenzív, ezért…
A Holt-tengerből kivont természetes só. Csak számítással és mosással előállított termék, adalékanyagokat nem tartalmaz. Vegyi kezelést nem alkalmaztak az előállítás során. A holt-tengeri sóban természetes összetevőként 21 különféle…
Ez az indiai fűszerkeverék, kifejezetten a tandoori kemencében, magas hőfokon sült csirkéhez készül. A csirke darabokat tandoori masalába és joghurtba pácolják, nyársakra húzzák és megsütik. Az elkészült hús rózsaszínű, aromás illatú…
Mikor egy karácsonyi vásárlás, síelés, vagy téli kirándulás alkalmával az átfagyott kezünket és belsőnket átmelegíti a meleg és fűszeres forralt bor, abban a pillanatban sűrűsödik össze a tél minden szépsége. SZÁRMAZÁSI HELY:…
Fokhagymából, szárítással és szemcsésítéssel készített termék, amely megkönnyíti a konyhai munkát. Ízében, illatában és felhasználásában megegyezik a friss fokhagymával. SZÁRMAZÁSI HELY:KÍNAA termék zellert, mustármagot és szezámmagot…
SZÁRMAZÁSI HELY:INDIAA termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!
A koriander magját és leveleit egyaránt felhasználjuk a konyhában. A szemek pirítás után enyhe citrusos illatot árasztanak, egy kevés narancsos – édeskés ízzel. Széleskörűen felhasználható, sültek, pácok, marinádok, savanyúságok,…
A Spanyol konyha egyik alapvető fűszere. Az érett és kiszárított édes paprikákat tölgyfán füstölik, majd finom porrá őrlik. Hagymás alaphoz adva és vagy más fűszerpaprika őrleménnyel keverve, kellemes füstölt ízt kölcsönöz a húsételeknek,…
Botanikailag két külön növénynemzetségbe tartozó, de egyaránt a káposztafélék családjába tartozó növények magja adja a fűszert. A fehérmustár magja sárgás-homokszínű, míg a feketemustár barnás-feketés megjelenésű. Ízük csípős,…
Egy trópusi örökzöld fa gyümölcse adja a fűszert. A gyümölcs nyolcágú és csillag alakzatot alkot, melyek mindegyik részében egy-egy rozsdabarna mag található. Illata és íze megegyezik az ánizséval, de a csillagánizs aromája kicsit intenzívebb.…
Egy örökzöld mirtuszféle piros virágbimbói adják a fűszert. Barna színüket a szárítást követően nyerik el, alakjuk egy szögre emlékeztet, innen ered a szegfűszeg elnevezés. Elsősorban sütemények, édességek, forralt bor, kompót, vagy…
A mézeskalács maga a Karácsony. A kisült kalácsok az ünnepi dekoráció meghatározó részei, fűszereinek meleg illata belengi az egész lakást. SZÁRMAZÁSI HELY: MAGYARORSZÁGÖSSZETEVŐK:Fahéj, csillagánizs, gyömbér, szegfűszeg, ánizs,…
Külsejében a fűszerköményre hasonlít, de ízében teljesen eltérő. Enyhén füstös, kesernyés aromájának köszönhetően a világ egyik legnagyobb mennyiségben fogyasztott fűszere. Egészben, vagy őrölve egyaránt felhasználjuk. Hazánkban…